Aqua & Spatræning

Et vandløbebånd er et fantastisk redskab, som kan være med til at opbygge muskler, genoptræne efter en skade eller vedligeholde stævneformen.
Læs mereBook nu

Opbygger hestes styrke og/eller hjælper skadede heste tilbage i sporten

Vandløbebånd er en effektiv og moderne træningsmaskine, der har vist sig at være den mest skånsomme, men samtidig den mest effektive træningsmetode.
Vanddybde, stigning og hastighed bruges i et kontrolleret miljø til rehabilitering og træning af den individuelle hest. Udviklingen af specifikke muskelgrupper kan fremskyndes og opdrift nedsætte belastningen på hestens skelet og sener. Bevægelse mod vandtrykket motiverer også hesten til at øge deres naturlige bevægelsesmønster. Dette øger hestens brug af ryg- og bagpartsmuskler, hvilket skaber en stærkere overlinje, bedre balance og koordination.
Vil du vide mere?

AQUATRÆNING PRISER

Du ved altid, hvad du betaler for hos NC Horse Wellness

Vores luksuriøse spa og faciliteter byder på de perfekte behandlinger, designet til at bringe din hests styrke og velvære frem.
Få en skræddersyet pakke her
1 tur
DKK375DKK119
/yr
/ for 1 tur
45 min pr. gang
inkl. blee
Desinfektion og tørring
Hovfedt + rengjort / vask
Køb 1 aquatræning her
10 ture - SPAR 10%
DKK3.375DKK249
/yr
Få den 10. tur gratis
45 min pr. gang
inkl. blee
Desinfektion og tørring
Hovfedt + rengjort / vask
Køb 10 aquatræninger her

SPATRÆNING PRISER

Gavnlige effekter i helingsprocessen

Indgående undersøgelser indsamlet fra University of Sydney Orange har vist, at HORSE-TRAINER SPA har gavnlig effekt på de fleste hyppige skader på hestens underben.
Få en skræddersyet pakke her
1 tur
DKK400DKK119
/yr
/ for 1 gang
Nedsætter rehabiliteringstiden
Øger blodcirkulationen
Standser blødninger
Effektiv heling af sår
Køb 1 aquatræning her
10 ture
DKK3.600DKK249
/yr
/ for 10 ture
Nedsætter rehabiliteringstiden
Øger blodcirkulationen
Standser blødninger
Effektiv heling af sår
Køb 10 aquatræninger her

NC Horse Wellness styrker
Dufours heste med aquatræning

Vamos Amigos har fået bedre kropskontrol og balance af aquatræning. For mig handler det om at øge mine hestes holdbarhed, og det gør aquatræning.

Hvorfor vand?

Spaprogrammet, som udføres med koldt saltvand og luftbobler, har dokumenteret gavnlig effekt på de hyppigeste skader på hestenes underben, Sene- og ledbåndsskader, brud og knoglesvulster, heling af sår og meget mere.

Det kolde saltvand fremkalder nogle grundlæggende reaktioner: 

  • Cellens stofskiftereaktion reduceres, dvs. cellerne bruger mindre ilt og lider derved mindre hypoxisk skade.
  • Gennemtrængeligheden af blodkarvæggende øges og reducerer mængden af væsken, på det beskadigede sted.
  • Kulde gør et område en anelse følelsesløst og virker som et topisk smertestillende.

Iltningen af saltvandet er prikket over I’et:

  • Det opløste iltniveau i vandet øges og det bløde væv udsættes for blid massage, som har god indvirkning på spredningen af væsker.
  • Det øgede iltniveau har betydelig effekt på helingsprocessen, på samme måde som overtrykskamre bliver brugt på mennesker.

Hvad er fordelene ved spabehandling?

Fordelen ved denne “Sport-model” fremfor den traditionelle Horse-trainer Spa er, at hesten kan skridte på båndet under Spa-programmet, dette gør det betydeligt nemmere at vænne hesten til at være afslappet under vandtræningen. Heste med akutte skader vil kunne læres roligt op ved at skridte i langsomt tempo, mens de bliver trygge ved at gå på båndet og man kan derved, i hesten tempo, lære den at stå stille i spa-boblerne.

Hvordan hjælper det min hest?

Vores aqua træning er en unik mulighed for regelmæssig træning af den raske hest og hurtigere genoptræning af den skadede hest. Aquatræning bidrager desuden til en forbedring i hestens evne til at holde sig oppe og således reducere vægtbelastning og rystelser på leddene samt skabe modstand til ledbevægelse. Vandmodstanden viser sig at bevirke en specifik gangmodifikation ved forskellige vandhøjder og at disse modifikationer kan indarbejdes i den programmede genoptræning.

Hvordan booker jeg?

Du kan booke ved at skrive, ringe eller møde op på gården – så finder vi den bedste tid til dig og din hest. Vi har flere vandbånd, derfor har vi også flere tider at vælge i mellem. Book gerne aqua- & spatræning i god tid.

Er der noget jeg skal være ekstra opmærksom på?

Et vandløbebånd er et fantastisk redskab, som kan være med til at opbygge muskler, genoptræne efter en skade eller vedligeholde stævneformen. Men lige så stor gavn hestene kan have af aquatræning – lige så stor skade kan aquatræning gøre hvis du ikke ved hvordan du bruger det korrekt.

Først skal hesten blive tryg ved vandbåndet og derefter udarbejder vi et individuelt træningsprogram til hesten, som tager hensyn til eventuelle skader, særlige behov og dine ønsker.

Spørgsmål?

Tøv ikke med at kontakte os hvis du har spørgsmål, vil booke tid, eller en helt trejde mulighed. NC Horse Wellness er til for at hjælpe og forkæle din hest.

Skriv til os her

Beskriv din hendevendelse så godt som muligt - så vil vi vende tilbage indenfor 24 timer.