Aqua & Spatræning

Et vandløbebånd er et fantastisk redskab, som kan være med til at opbygge muskler, genoptræne efter en skade eller vedligeholde stævneformen.
Læs mereBook nu

Opbygger hestes styrke og/eller hjælper skadede heste tilbage i sporten

Vandløbebånd er en effektiv og moderne træningsmaskine, der har vist sig at være den mest skånsomme, men samtidig den mest effektive træningsmetode.
Vanddybde, stigning og hastighed bruges i et kontrolleret miljø til rehabilitering og træning af den individuelle hest. Udviklingen af specifikke muskelgrupper kan fremskyndes og opdrift nedsætte belastningen på hestens skelet og sener. Bevægelse mod vandtrykket motiverer også hesten til at øge deres naturlige bevægelsesmønster. Dette øger hestens brug af ryg- og bagpartsmuskler, hvilket skaber en stærkere overlinje, bedre balance og koordination.

Internationalt studie

Vil du vide endnu mere om hvor fantastisk aquatræning er for din hest så læs et udførligt studie omkring aquatræning af Persephone Greco-Otto, BSc, fra det veterinærmedicinske fakultet i Calgary, Canada. Du finder studiet nederst på denne side.
Vil du vide mere?

AQUATRÆNING PRISER

Du ved altid, hvad du betaler for hos NC Horse Wellness

Vores luksuriøse spa og faciliteter byder på de perfekte behandlinger, designet til at bringe din hests styrke og velvære frem.
Få en skræddersyet pakke her
1 tur
DKK450DKK119
/yr
/ for 1 tur
45 min pr. gang
inkl. ble
Desinfektion og tørring
Hovfedt + rengjort / vask
Køb 1 aquatræning her
10 ture - SPAR 10%
DKK4.050DKK249
/yr
Få den 10. tur gratis
45 min pr. gang
inkl. ble
Desinfektion og tørring
Hovfedt + rengjort / vask
Køb 10 aquatræninger her

SPATRÆNING PRISER

Gavnlige effekter i helingsprocessen

Indgående undersøgelser indsamlet fra University of Sydney Orange har vist, at HORSE-TRAINER SPA har gavnlig effekt på de fleste hyppige skader på hestens underben.
Få en skræddersyet pakke her
1 tur
DKK500DKK119
/yr
/ for 1 gang
Nedsætter rehabiliteringstiden
Øger blodcirkulationen
Standser blødninger
Effektiv heling af sår
Køb 1 aquatræning her
10 ture
DKK4.500DKK249
/yr
/ for 10 ture
Nedsætter rehabiliteringstiden
Øger blodcirkulationen
Standser blødninger
Effektiv heling af sår
Køb 10 aquatræninger her

NC Horse Wellness styrker
Dufours heste med aquatræning

Vamos Amigos har fået bedre kropskontrol og balance af aquatræning. For mig handler det om at øge mine hestes holdbarhed, og det gør aquatræning.

Hvorfor vand?

Spaprogrammet, som udføres med koldt saltvand og luftbobler, har dokumenteret gavnlig effekt på de hyppigeste skader på hestenes underben, Sene- og ledbåndsskader, brud og knoglesvulster, heling af sår og meget mere.

Det kolde saltvand fremkalder nogle grundlæggende reaktioner: 

  • Cellens stofskiftereaktion reduceres, dvs. cellerne bruger mindre ilt og lider derved mindre hypoxisk skade.
  • Gennemtrængeligheden af blodkarvæggende øges og reducerer mængden af væsken, på det beskadigede sted.
  • Kulde gør et område en anelse følelsesløst og virker som et topisk smertestillende.

Iltningen af saltvandet er prikket over I’et:

  • Det opløste iltniveau i vandet øges og det bløde væv udsættes for blid massage, som har god indvirkning på spredningen af væsker.
  • Det øgede iltniveau har betydelig effekt på helingsprocessen, på samme måde som overtrykskamre bliver brugt på mennesker.

Hvad er fordelene ved spabehandling?

Fordelen ved denne “Sport-model” fremfor den traditionelle Horse-trainer Spa er, at hesten kan skridte på båndet under Spa-programmet, dette gør det betydeligt nemmere at vænne hesten til at være afslappet under vandtræningen. Heste med akutte skader vil kunne læres roligt op ved at skridte i langsomt tempo, mens de bliver trygge ved at gå på båndet og man kan derved, i hesten tempo, lære den at stå stille i spa-boblerne.

Hvordan hjælper det min hest?

Vores aqua træning er en unik mulighed for regelmæssig træning af den raske hest og hurtigere genoptræning af den skadede hest. Aquatræning bidrager desuden til en forbedring i hestens evne til at holde sig oppe og således reducere vægtbelastning og rystelser på leddene samt skabe modstand til ledbevægelse. Vandmodstanden viser sig at bevirke en specifik gangmodifikation ved forskellige vandhøjder og at disse modifikationer kan indarbejdes i den programmede genoptræning.

Hvordan booker jeg?

Du kan booke ved at skrive, ringe eller møde op på gården – så finder vi den bedste tid til dig og din hest. Vi har flere vandbånd, derfor har vi også flere tider at vælge i mellem. Book gerne aqua- & spatræning i god tid.

Er der noget jeg skal være ekstra opmærksom på?

Et vandløbebånd er et fantastisk redskab, som kan være med til at opbygge muskler, genoptræne efter en skade eller vedligeholde stævneformen. Men lige så stor gavn hestene kan have af aquatræning – lige så stor skade kan aquatræning gøre hvis du ikke ved hvordan du bruger det korrekt.

Først skal hesten blive tryg ved vandbåndet og derefter udarbejder vi et individuelt træningsprogram til hesten, som tager hensyn til eventuelle skader, særlige behov og dine ønsker.

Studie - Aquatræning

Af Persephone Greco-Otto, BSc, fra det veterinærmedicinske fakultet i Calgary, Canada.

Banebrydende teknologi tager viden om vandbånds-træning til det næste level. 

Vi har alle hørt snak om hvor mange fordele der er ved konditionstræning på vandbånd for heste, men beviserne er hovedsageligt anekdotiske, indtil nu.

Persephone Greco-Otto, BSc, er en kvindelig PHD kandidat der studerer hestenes vandbånds-træning på det veterinærmedicinske fakultet i  Calgary, Canada.

Nu har ny videnskabelig data afsløret betydelige stigninger i maksimalt iltforbrug[VO2max] og udholdenhed under vandbånds-træning.

Det er det første evidensbaserede data, som undersøger konditions- og vandbånds-træning for konkurrenceheste. Persephone Greco-Otto forklarer at hende og hendes team ved hjælp af ny teknologi har kunne opsamle omfattende data om VO2max, vejrtrækning, bevægelseshastighed og hjerterytme på hestene under træning på vandbåndet. Hypotesen i dette studie var, at den testgruppe af heste der trænede på vandbånd ville have bedre kondition end den testgruppe af heste der trænede på almindelige skridtmaskiner uden vand. De to grupper af heste har trænet lige længe, gået samme hastighed og haft samme træningsprogram i 18 dage.

Så hvad kunne studiet konkludere?

Resultaterne var banebrydende, det er første gang at man har kunne måle VO2max på heste uden for et laboratorie, det skyldes en ny højteknologisk maske der placeres over hestens mule, dette vil revolutionere de data vi i fremtiden kan  måle på heste i træning.

Med udgangspunkt i VO2max, da det er det vi hovedsageligt bruger til at måle menneskers kondition, kunne studiet bevise at de heste der trænede i vand havde en betydelig forbedring på 16% i deres optimale iltoptag.

… kunne studiet bevise at de heste der trænede i vand havde en betydelig forbedring på 16% i deres optimale iltoptag.

Persephone Greco-Otto forklarer at forbedringen er imponerende stor, specielt når man tænker på at studiet kun har varet i 18 dage.

Hun understreger at vi de seneste år har haft et betydeligt skift i vores syn på heste, vi begynder at se heste som atleter og vi sammenligner deres træning med vores egen. Denne tænkemåde skubber ejere og trænere til at stille spørgsmålstegn ved, om de konditionstræner deres heste på den bedst mulige måde og hvilke træningsformer der kan forbedre hestens præstation. Vi er også blevet mere bevidste om at være proaktive når det kommer til forebyggelse af skader, enhver træningsform der udsætter hesten led og lemmer for mindst muligt pres og slid, bliver mere og mere attraktiv.

Hun slutter forsknings artiklen af med at anbefale vandbånds-træning til både konditionstræning og genoptræning, for en mere holdbar hest, i bedre kondition, kan en ridetur skiftes ud med vandbånds-træning en eller to gange om ugen.

Hun understreger, at det ultimative mål er at få kreeret en robust, velkonditioneret hest, med mindre risiko for skader og overbelastning  i deres respektive discipliner.

Spørgsmål?

Tøv ikke med at kontakte os hvis du har spørgsmål, vil booke tid, eller en helt trejde mulighed. NC Horse Wellness er til for at hjælpe og forkæle din hest.

Skriv til os her

Beskriv din hendevendelse så godt som muligt - så vil vi vende tilbage indenfor 24 timer.